Böjning av tråd

Teknik för trådbockning

2D- och 3D-trådbockningsmaskiner

Trådbockningsteknik på numeriskt styrda bockningsmaskiner är en beprövad produktionsprocess för trådbockning för olika industrier. Tack vare toppmoderna maskiner från internationellt erkända varumärken som Wafios och Numalliance samt utbildad och erfaren personal är trådbockningsprocessen automatiserad och därmed kostnadseffektiv även för små produktionsvolymer. Vi tillverkar tråddetaljer av olika typer av galvaniserad, koppar-, zink-aluminium- och rostfri ståltråd från 2 mm till 13 mm i diameter.

Vi erbjuder även ytterligare tjänster för tillverkade tråddetaljer, t.ex. fasning, svetsning, pressning, svetsning och skårning.

Trådbockning är ett specialiserat område inom metallbearbetning som kombinerar precision, teknik och mångårig erfarenhet. Robomet har levererat produkter av högsta kvalitet till sina kunder i flera år och reproducerar även de mest komplexa mönster med hög precision.

Våra styrkor

Moderna maskiner

Erfaren personal

Korta ledtider

Kvalitetssäkring

skillnader, tillämpningar, egenskaper

2D och 3D rumslig trådböjning

Trådbockning i 2D-rymd fokuserar huvudsakligen på platta former, medan 3D-tekniken gör det möjligt att skapa mer komplexa och tredimensionella former. Vid 2D-trådbockning bockas tråden mestadels i ett plan, vilket används vid tillverkning av maskor, galler eller ramar. Tack vare moderna maskiner kan trådbockning i 3D skapa mer komplexa former, t.ex. korgar, stativ eller dekorativa element.

Brett utbud av applikationer för trådbockning inom många branscher

Den utbredda användningen av trådbockning gör tekniken mycket uppskattad inom många branscher. Fordon, där säkerhets- eller fästelement används; industri, där bockad tråd är en oumbärlig komponent i många maskiner; möbler, där tråd används vid tillverkning av stolar, bord eller bokhyllor. Även branscher som jordbruk, vit- och brunvaror samt bygg och anläggning drar nytta av fördelarna med trådbockning och skapar hållbara och funktionella produkter.

Perfekt reproduktion från en rumslig CAD-design

Tack vare vårt samarbete med moderna CAD-system kan vi exakt återge varje design, även de mest komplexa. Trådbockning i vår anläggning utförs med millimeterprecision, vilket garanterar repeterbarhet och hög kvalitet på varje produkt.

Typer av bockningstråd och deras diametrar

Trådbockning utförs med hjälp av en mängd olika material. De mest populära är galvaniserad tråd, rostfritt stål och zink-aluminium. Varje produkt har olika egenskaper som gör att de kan skräddarsys efter kundernas individuella behov. Diametern på den tråd vi använder varierar från 2 mm till 13 mm, vilket garanterar stor mångsidighet för tillverkning av olika komponenter.

Små och stora serier av trådprodukter

Det är inte bara storleken på projektet som är viktigt för oss. Vi utför enstaka, korta serier av produkter samt permanenta produktioner enligt ett överenskommet schema. Genom att arbeta med oss kan du vara säker på att även den minsta ordern kommer att behandlas med samma omsorg som storskalig produktion.

Industrier för vilka vi utför trådbockning

Bilkörning

industri

möbeltillverkning

jordbruk

konsumentelektronik- och vitvaruindustrin

konstruktion

VIDEO

Se hur vi arbetar

Fördelar med trådbockning i vårt företag

Z

högprecisionsbearbetning av delar tillverkade av tråd med olika diametrar

Z
perfekt reproduktion från en rumslig CAD-design
Z
möjlighet att böja tråd med olika egenskaper
Z
mycket kort tid från konstruktionsstadiet till produktionsstadiet
Z
tillverkning av bockade trådprodukter i stora och små serier möjlig
Z
arbeta i både 2D- och 3D-plan
Z

förmåga att böja tråd med olika beläggningar, inklusive PVC

Z

valfri gängning eller automatisk svetsning

Tekniska detaljer för trådbockning

Vårt företag har varit verksamt inom spatial trådbockning i många år. Vi har en modern maskinpark med 2D- och 3D-trådbockningsmaskiner med hög produktionskapacitet. Produktionen baseras på en rumslig CAD-design, så vi garanterar en mycket exakt reproduktion och repeterbarhet av slutprodukten. De maskiner vi använder för trådbockning är helautomatiska och tiden det tar att tillverka ett stycke beror helt på dess komplexitet, i genomsnitt tillverkar maskinerna flera hundra stycken per timme. Trådbockning i vår anläggning utförs med råmaterial från 2 mm – 13 mm i diameter. Vi utför majoriteten av beställningarna baserat på det material vi har i lager vid varje tidpunkt. På kundens begäran kan vi böja betrodd tråd. Den allra största delen av vår produktion baseras på förtennad tråd, tråd av rostfritt stål eller zink-aluminiumtråd. Vårt företag erbjuder en mycket hög grad av flexibilitet vid tillverkningen av olika typer av trådkomponenter. Vi kan erbjuda våra kunder kontinuerlig produktion enligt ett fast schema eller så kan vi tillverka enstaka korta serier av en produkt.

Vi kan realisera både mycket enkla konstruktioner där tråden böjs i ett plan och komplexa konstruktioner, inklusive konstruktioner i ett tredimensionellt utrymme. Vi har också kapacitet att svetsa tråd på helautomatisk utrustning, vilket ytterligare ökar omfattningen av vår kapacitet. Vi är alltid glada att kunna kontrollera den design som kunden skickar och fastställa produktionsmöjligheterna inom detta område.

Egenskaper hos trådbockningsmaskiner och ytterligare tjänster

Trådbockningsmaskinen, som kan göra tredimensionell bockning direkt från rullen, kombinerar modern teknik med praktiska egenskaper. Den har en helelektrisk bockarm som är kompakt, modulär, robust byggd och kostnadseffektiv. Beroende på modell kan maskinen ha mellan ett och tre bockningshuvuden, som alla roterar fritt runt det material som bearbetas. De verktyg som används i processen är enkla att installera, vilket snabbar upp installationsprocessen avsevärt. Maskinen är utrustad med ett integrerat skyddsgrindssystem och ytterligare in- och utgångar. Gränssnittet mellan människa och maskin är baserat på en industridator som drivs av dedikerad programvara. Programmeringsgränssnittet är flerspråkigt och pekskärmsbaserat. För att underlätta för användaren har systemet en simuleringsfunktion, en internetanslutning för fjärrsupport och chatt med experter, samt självkorrigerande feedback från 3D-mätanordningar. Ett integrerat verktygsbibliotek och ett simuleringsverktyg för inställning av detaljer kompletterar maskinens funktionalitet och möjliggör exakt och effektiv trådbockning.

För att uppfylla våra kunders förväntningar erbjuder vi även tilläggstjänster som gängning eller automatisk svetsning. Som ett resultat kan bockade trådprodukter utökas med ytterligare funktioner, vilket gör dem ännu mer mångsidiga och kundanpassade.

Fördelar med att lägga ut tillverkningen av trådkomponenter på entreprenad

Att outsourca tillverkningen av tråddetaljer har blivit ett populärt val för många företag inom olika branscher, och det av goda skäl. En av de största fördelarna med en sådan lösning är de minskade kostnaderna. Istället för att investera i dyra trådbockningsmaskiner, personalutbildning och underhåll av maskinparken, kan företagen delegera dessa ansvarsområden till en specialiserad tredje part. Detta ger dem flexibilitet i produktionen utan att behöva binda stora kapitalbelopp till utrustning och teknik. Dessutom har specialiserade trådkomponentfabriker ofta avancerad teknisk kunskap och erfarenhet för att garantera kvaliteten på slutprodukten. Genom att arbeta med en välrenommerad leverantör kan företagen också dra nytta av kortare ledtider, vilket är avgörande i en snabbt föränderlig marknadsmiljö. Outsourcing gör det också möjligt att anpassa sig till fluktuationer på marknaden – om efterfrågan på en viss produkt ökar är det lätt att öka produktionen utan att behöva köpa ytterligare maskiner eller anställa ny personal. Slutligen kan outsourcing leda till innovation – specialister på trådbockning föreslår ofta förbättringar av projekt eller introducerar ny teknik som kan ge ytterligare fördelar för outsourcers. Genom att lägga ut tillverkningen av trådkomponenter på entreprenad kan företagen uppnå kostnadseffektivitet, produktionsflexibilitet och tillgång till den senaste tekniken och expertisen inom trådbearbetning.