Trådsvetsning

Kundanpassade produkter

Specialiserad teknik för sammanfogning av metall

Trådsvetsning är en specialiserad teknik för sammanfogning av metaller, vars huvudsakliga syfte är att skapa hållbara och starka galler och trådnät. På Robomet är vi specialiserade på att skapa skräddarsydda produkter, anpassade till varje kunds individuella behov. Tack vare modern teknik och våra specialisters erfarenhet kan vi erbjuda gallerdurkar med en diameter på 2 till 8 mm, som är upp till 1,2 meter breda och upp till 4 meter långa. Den exakta svetsningen av tråden gör att vi kan uppnå vilken nätbredd som helst, samtidigt som vi bibehåller produktens fullständiga repeterbarhet.

Våra styrkor

Moderna maskiner

Erfaren personal

Korta ledtider

Kvalitetssäkring

moderna cnc-maskiner

Hur fungerar trådsvetsningsprocessen?

Trådsvetsning är en process som bygger på permanent sammanfogning av två metallstycken genom uppvärmning och tryck. När det gäller ståltråd används oftast punktsvetsning, där värme alstras av en elektrisk ström som flödar genom trådens kontaktändar.

På Robomet optimeras hela svetsprocessen genom användning av toppmoderna CNC-maskiner, som säkerställer precision och repeterbarhet för varje färdig komponent. Efter svetsning kan gallerdurken genomgå ytterligare processer, t.ex. uppvärmning av ramarna eller bockning och förstärkning med en platt stång. Detta ger produkterna en extra styrka och estetik som uppfyller förväntningarna även hos de mest krävande kunderna.

Branscher där svetsade gallerdurkar och trådnät är användbara?

Galler och maskor som tillverkas genom trådsvetsning används inom många industrier. Inom trädgårdsodling är de oumbärliga element för att skapa staket, växtskydd eller klätterstöd. Inom byggindustrin används svetsade trådnät för att fylla balustrader, grindar eller portar. De ovan nämnda fönsterskydden är den perfekta lösningen för dig som vill skydda ditt hem från oinbjudna gäster.

Inom jordbruk och djurhållning är trådspaljéer nödvändiga för att skapa burar för fåglar, duvor eller andra djurarter. Bageriindustrin drar också nytta av fördelarna med produkter som framställs genom trådsvetsning och använder dem som komponenter i bageriutrustning.

Logistik- och lagersektorn får inte heller glömmas bort. Svetsade trådgaller och nät används som väggar för nätcontainrar eller lagringsstängsel, vilket ger hållbarhet och säkerhet för lagrade varor.