Gabion-korgar

Vad är gabioner och vad används de till?

Brett användningsområde för gabioner

Gabioner är nätstrukturer fyllda med stenar eller annat material som tjänar både praktiska och dekorativa syften inom landskapsarkitektur och byggnation. Deras historia går tillbaka till antiken, då de användes som försvarsåtgärder. Idag är gabioner en modern och estetiskt tilltalande lösning inom många områden av byggnation och design av grönområden.

Våra styrkor

Moderna maskiner

Erfaren personal

Korta ledtider

Kvalitetssäkring

hållbarhet och mångsidighet

Staket av gabioner

En av de mest populära användningarna av gabioner idag är gabionstängsel. De är inte bara estetiskt tilltalande, utan också hållbara och motståndskraftiga mot olika väderförhållanden. Gabionkorgar fyllda med stenar skapar inte bara en imponerande barriär utan även en effektiv ljudisolering. Tack vare användningen av zink-aluminiumtråd vid tillverkningen av gabionkorgar har dessa stängsel en hög korrosionsbeständighet, vilket innebär att de har en lång livslängd. Moderna gabionstaket kan skräddarsys, både när det gäller dimensioner och val av fyllnadsmaterial.

Stödmurar av gabion

En annan viktig tillämpning av gabioner är stödmurar av gabioner. De ger ett effektivt skydd mot erosion, särskilt i områden med branta sluttningar eller där det finns risk för jordskred. Gabionkorgarna, som är fyllda med stenar, fördelar trycket effektivt och låter vattnet rinna fritt, vilket förhindrar att det samlas och orsakar skador. Sådana strukturer är inte bara funktionella utan också estetiskt tilltalande, och används ofta i landskapsarkitektur för att skapa terrasser och stödmurar.

Fasader av gabion

En ny tillämpning av gabioner är gabionfasader. Genom att införa detta element i byggnadens design får den en modern och unik karaktär. Dessa fasader är inte bara visuellt tilltalande, utan också miljövänliga tack vare de naturliga fyllnadsmaterialen. Den zink-aluminiumtråd som gabionkorgarna tillverkas av garanterar hållbarhet och korrosionsbeständighet. I kombination med lämpligt utvalda stenar ger gabionfasader en innovativ och slående lösning för modern arkitektur.

Snabb staketkonstruktion tack vare gabionernas modulära funktion

Allt fler människor uppskattar de praktiska och estetiska fördelarna med gabioner, särskilt när det gäller att bygga staket. En av de viktigaste fördelarna med gabioner är deras modulära konstruktion. Modulerna, som i huvudsak är prefabricerade segment, gör det möjligt att montera staketen på ett snabbt och effektivt samordnat sätt. Processen kräver inga komplicerade verktyg eller specialkunskaper. Allt som behövs är att förbereda ett lämpligt underlag och sedan lägga gabionsegmenten sida vid sida. På så sätt kan även personer utan tidigare erfarenhet av byggnation skapa ett stabilt och estetiskt tilltalande staket på relativt kort tid. Tack vare den modulära konstruktionen är dessutom eventuella fel eller behov av ändringar under installationen minimala. Det är också lätt att anpassa staketets höjd, längd eller form efter individuella behov och platsens specifika egenskaper. Allt detta gör gabionstaket allt populärare bland dem som letar efter snabba, men ändå hållbara och attraktiva staketlösningar.
Vi kan realisera både mycket enkla konstruktioner där tråden böjs i ett plan och komplexa konstruktioner, inklusive konstruktioner i ett tredimensionellt utrymme. Vi har också kapacitet att svetsa tråd på helautomatisk utrustning, vilket ytterligare ökar omfattningen av vår kapacitet. Vi är alltid glada att kunna kontrollera den design som kunden skickar och fastställa produktionsmöjligheterna inom detta område.

Fördelar med att använda gabioner

Z

enkel leverans i kompakt format

Z

snabb installation

Z

korrosionsbeständighet

Z

fritt val av fyllning av natursten

Z

modulär konstruktion

Z

brett utbud av storlekar

Z

ljudabsorberande checkar

Z

estetiskt tilltalande utseende

Kombination av skönhet, hållbarhet och ljudbarriär

Gabioner imponerar inte bara med sitt unika utseende, utan kombinerar också egenskaper som gör dem till en unik lösning inom landskapsarkitektur. För det första estetik. Naturstenarna, som sitter i maskor av zink-aluminiumtråd, skapar en unik kombination av råhet och elegans som passar perfekt i både modern och traditionell design. För det andra: hållbarhet. Gabioner är extremt motståndskraftiga mot yttre påverkan som nederbörd, frost och UV-strålning, vilket garanterar lång livslängd och låga underhållskostnader. Det som skiljer gabioner från andra stängslingslösningar är dock deras förmåga att dämpa buller. Tjockleken och densiteten hos stenarna som fyller gabionerna skapar en effektiv ljudbarriär som absorberar och sprider ljud, vilket minskar bullret runt omkring. För många människor som värdesätter lugn och ro men inte vill göra avkall på estetiken är gabioner den perfekta kombinationen av funktionalitet och skönhet. Därför blir dessa unika strukturer mer och mer eftertraktade bland byggare, arkitekter och husägare som letar efter komplexa lösningar för sin omgivning.
Vi kan realisera både mycket enkla konstruktioner där tråden böjs i ett plan och komplexa konstruktioner, inklusive konstruktioner i ett tredimensionellt utrymme. Vi har också kapacitet att svetsa tråd på helautomatisk utrustning, vilket ytterligare ökar omfattningen av vår kapacitet. Vi är alltid glada att kunna kontrollera den design som kunden skickar och fastställa produktionsmöjligheterna inom detta område.

Tillverkare av gabioner

Vi är en tillverkare av svetsade gabionkorgar. Vi arbetar med ett antal handelsföretag. Vi har 15 års erfarenhet av tillverkning av gabionkorgar och gabionnät. Vi har erfarenhet och lager för att tillverka gabionkorgar och tillbehör till attraktiva priser för distributörer och enskilda kunder.

Vi tillverkar gabionkorgar av zink-aluminiumtråd med en diameter på 3 till 6 mm och maskor på 30 till 200 mm och dimensioner på upp till 3 meter. Gabiongallren är tillverkade av zink-aluminiumtråd med en beläggning på 350 g/mm2

Kvalitet och precision vid tillverkningen av gabioner är nyckeln till framgång inom byggbranschen. Det är därför Robomet har avancerade maskiner för att skapa produkter av högsta kvalitet. Våra trådbockningsmaskiner är exakt kalibrerade för att säkerställa varje tum av noggrannhet, och automatiska svetsmaskiner säkerställer hållbara och jämna fogar, vilket är avgörande för livslängden och hållbarheten hos de färdiga gabionerna. Den höga kvaliteten på våra produkter är inte bara en fråga om avancerad teknik, utan också om den erfarenhet och omsorg om detaljer som vi lägger ner i produktionsprocessen. Dessutom har vår förståelse för marknadens behov gjort det möjligt för oss att förnya oss genom att leverera gabioner ”platt” till kunden. Det innebär att gabionerna förbereds på ett sådant sätt att de kan monteras snabbt och effektivt på plats. Detta tillvägagångssätt minskar inte bara installationstiden, utan reducerar också kostnader och leveranstider avsevärt. Därför får investerare som väljer våra gabioner inte bara en högkvalitativ produkt, utan också en effektiv och ekonomisk lösning som uppfyller deras förväntningar.