Svetsade nät

Teknik för svetsning av nät

Produktion av tekniska nät

Svetsade nät används för olika ändamål, främst som tekniska nät. Vi tillverkar dem av olika stålmaterial. Vi svetsar näten enligt kundens specifikationer, och våra nät kännetecknas av hög hållfasthet.

Maximal storlek på nät är 3 m lång x 1,5 m bred

Produktionen i vårt företag omfattar svetsade nät med olika maskavstånd, vår standardmaskvidd är

  • 20 mm x 20 mm,
  • 25 mm x 25 mm,
  • 50 mm x 50 mm,
  • 75 mm x 50 mm,
  • 100 mm x 50 mm,
  • 100 mm x 75 mm.

Maskorna kan vara kvadratiska eller rektangulära. Näten varierar i tjocklek på den tråd som används (från 2 mm till 8 mm) och vikt (från 2 kg/m2 till 8,9 kg/m2).

Våra styrkor

Moderna maskiner

Erfaren personal

Korta ledtider

Kvalitetssäkring

brett utbud av produktionsmöjligheter

Vad är svetsade nät tillverkade av?

Själva nätet kan vara 60 cm, 100 cm, 120 cm eller 150 cm högt.

Den maximala bredden på den svetsade nätplåten är 2500 mm och den maximala längden är 3000 mm.

Vi kan erbjuda dig nät tillverkade av stål:

  • vanlig,
  • galvaniserad,
  • rostfritt stål.

Ståltråden sammanfogas till ett nät med hjälp av svetsteknik. De svetsade näten är extremt slitstarka, så vi kan garantera många års användning.

Vilken är produktionstekniken för svetsade maskor?

När vi tillverkar svetsade standardnät eller skräddarsydda nät för kunder tillverkar vi dem vanligtvis med perimetertråd. Endast vissa är öppna. Svetsade maskor tillverkas genom att runda trådar svetsas samman i kontaktpunkterna. Alla steg i produktionen utförs maskinellt. Vi har exakta datorstyrda maskiner som gör att vi kan böja trådar med olika diameter på det förväntade sättet. Dessa är punkt- och stumsvetsar. I bearbetningen använder vi i allmänhet galvaniserade ståltrådar och stänger med låg kolhalt. Tack vare det helautomatiska svetssystemet kan vi uppnå hög produktivitet vid tillverkningen av svetsade nät.

Användning av svetsade maskor

Z

avskärmning för maskiner och utrustning

Z

fyllning av balustrader, grindar, portar och staket

Z

skiljeväggar

Z

burar och hägn för avel

Z

filter och silar

Z

Lådor och behållare

Z

ventilationselement

Z

nätbehållare

Z

palluppsättare

Z

förvaringshyllor

Användning av svetsade nät i många branscher

I allmänhet används våra svetsade nät i ett brett spektrum av industri- och byggtillämpningar. Detta beror främst på att de är lätta att bearbeta.

Nät av rostfritt stål finns även inom livsmedelsindustrin och den kemiska industrin.

Faktum är att vi kan hitta många exempel på användning av svetsade nät i vår miljö. Det första som de flesta av er säkert kommer att tänka på är svetsade nätstängsel, som fram till nyligen främst användes som tekniska och industriella stängsel. Idag används de allt oftare för att avgränsa privata hem och bostadsområden.

Det finns rutnät i moderna TV-antenner av hög kvalitet och i gamla antenner. De används för att tillverka shoppingvagnar, hyllor och ställningar, kundkorgar eller för att skapa gabioner, som är korgar gjorda av nät som fylls med dekorativa stenar eller flisade bitar av berg. Nät används också för att skydda bergssluttningar och för att skapa en struktur för bullervallar.

Fördelar med svetsade maskor

Fördelarna med svetsade nät visar sig på många nivåer. Först och främst är det värt att lyfta fram deras otroliga stabilitet och hårdhet, som kommer direkt från deras produktionsmetod. Tack vare svetsprocessen, där trådarnas kontaktpunkter svetsas samman permanent, uppnår de exceptionell motståndskraft mot en mängd olika mekaniska påfrestningar. Denna egenskap är särskilt viktig i samband med deras praktiska användning, till exempel som effektiva och hållbara staket för att skydda området från oönskade inkräktare. Dessutom kännetecknas svetsade nät av rostfritt stål av att de är korrosionsbeständiga. Dessa korrosionsskyddande egenskaper, som skyddar mot de destruktiva effekterna av atmosfäriska ämnen, syror eller alkaliska lösningar, gör att de kan användas under långa tidsperioder och på ett tillförlitligt sätt i förhållanden med ökad luftfuktighet eller i miljöer som utsätts för intensivt damm. Det är lika viktigt att nämna galvaniserade svetsade nät, eftersom zinkskiktet ytterligare ökar deras motståndskraft, skyddar dem mot de negativa effekterna av rost och eliminerar behovet av ytterligare underhåll. Den slutliga kvaliteten på svetsade nät avgörs till stor del av valet av rätt råmaterial och tillverkarens erfarenhet – genom att använda högkvalitativa material kan hållbarhet och prestanda uppnås för att uppfylla även de mest krävande användarnas förväntningar.

Svetsade gabionnät

Gabioner, eller stenfyllda korgar, är en alltmer populär lösning inom väg- och vattenbyggnad och landskapsarkitektur. Användningen av svetsade nät vid tillverkning av gabioner medför ett antal fördelar som skiljer sig från traditionella metoder. Framför allt ger det svetsade nätet gabionstrukturen en otrolig hållbarhet och stabilitet. Tack vare exakt svetsning vid kontaktpunkterna bildar de ett sammanhängande och skadebeständigt nät som kan bära stora stenmassor. Användningen av rostfritt eller galvaniserat stål vid tillverkningen av dessa nät bidrar dessutom till gabionernas livslängd och minimerar risken för korrosion, särskilt i fuktiga miljöer eller områden som utsätts för vägsalt. Gabioner med svetsade nät fungerar också bra när det gäller estetik – exakt svetsning säkerställer att nätet är jämnt maskat, vilket resulterar i ett estetiskt tilltalande och modernt utseende. I praktiken används dessa typer av gabioner ofta för stödmurar, staket och landskapselement som bänkar eller blomkrukor. Deras modularitet, i kombination med styrkan hos svetsade maskor, gör dem till ett extremt mångsidigt verktyg i händerna på designers och ingenjörer.

Svetsade maskor i form av staket

Svetsade nät som används i form av stängsel kombinerar innovativa produktionstekniker med praktiska och estetiska egenskaper. Deras främsta fördel är deras extraordinära styrka som beror på svetsprocessen, där trådarnas kontaktpunkter svetsas samman permanent, vilket resulterar i ökad motståndskraft mot olika typer av mekaniska skador. Sådana stängsel isolerar och säkrar inte bara området effektivt, utan har också en lång livslängd och minimalt underhållsbehov. Användningen av rostfritt stål eller galvaniserat stål vid tillverkningen av dessa nät gör dem väderbeständiga, vilket garanterar deras hållbarhet under många år. Estetiken hos svetsade nätstängsel är ingen slump – maskornas enhetlighet, de exakta svetsningarna och möjligheten att anpassa storlek och färg gör att de passar perfekt in i olika landskap och arkitekturer. I modern stads- och arkitekturdesign används ofta svetsade nät som stängselelement på grund av dess moderna utseende, funktionalitet och anpassningsförmåga i samband med olika behov och krav. I slutändan är svetsade nätstängsel inte bara en effektiv skyddsbarriär, utan också ett attraktivt dekorativt element som förstärker platsens karaktär och stil.