Hängare för målarfärg

Brett utbud av modeller

Tillverkning av färghängare

Färghängare är specialverktyg som används inom färgindustrin för att hänga upp olika föremål före och under målningsprocessen. De används främst för att optimera användningen av utrymmet i sprutboxen och säkerställa en stabil och jämn beläggning av arbetsstyckena. Med färghängare kan föremål placeras på ett sådant sätt att de får bästa kvalitet och hållbarhet på färgytan.

Våra styrkor

Moderna maskiner

Erfaren personal

Korta ledtider

Kvalitetssäkring

Hållbarhet och prestanda

Egenskaper hos färghängare

Som tumregel varierar hängena i längd från 100 till 400 mm och i diameter (Fi) från 1,5 mm till 6 mm för att passa specifika projektkrav. Som direkttillverkare av hängen har vi möjlighet att ta fram en individuell design för kunden när det gäller tillverkningsmaterial, tjocklek, form och längd.

Färghängare och färgkrokar är viktiga verktyg inom måleribranschen för att underlätta målningsprocessen och säkerställa slutproduktens kvalitet. Genom att välja rätt typ av hängare kan effektiviteten och kvaliteten i målningsprocessen påverkas avsevärt.

Typer av färghängare

Beroende på behoven och egenskaperna hos de föremål som ska målas erbjuder vi olika typer av färghängare.


Hängare för rör och profiler
Dessa färghängare är idealiska för upphängning av cylindriska komponenter som rör och profiler. De ger stabilitet och jämn yttäckning.


C-formade hängare (vinklade eller runda spetsar)
: C-formade färghängare är perfekta för bredare arbetsstycken, även sådana med olika tjocklek. De kan återanvändas många gånger, vilket gör dem extremt ekonomiska. Konstruktionen är idealisk för hantering av laster i en mängd olika tillämpningar, t.ex. färgbehandling, ytbehandling och materialhantering.


Lackkrokar/-fästen
: Denna typ av lackkrok är mycket funktionell och gör det enkelt att hänga upp komponenter i olika former och storlekar. Används ofta i situationer där det krävs en säker och stabil upphängning av ett föremål.


Bumerangformade målarkrokar/upphängningar
: Med sin innovativa form är denna färgkrok idealisk för att hänga föremål med specifika former eller där vanliga galgar kanske inte är lämpliga.